YIN TREAT
med massage

SØNDAGSTREAT

D. 5. november kl. 11-13.30

Til Yin yoga med massage vil du blive ført ind i den stille og meditative praksis med yin yoga, mens du modtager supplerende stræk og massage af tre uddannede massører.

I Yin yoga holdes passive stillinger i længere tid, for at gøre det muligt for musklerne at blødgøre og skabe frigivelse af energi som ligger dybt inde i bindevævet af rygsøjlen, hofter, ben og skuldre. Massagen og de supplerende stræk understøtter frigivelsen af affaldsstoffer oplagret i kroppen og giver mulighed for at bevæge sig dybere ind i stillingerne.

Dette er en blid og meditativ workshop, som er passende for begyndere til avancerede udøvere.

Der serveres te og snacks efter workshoppen.

Underviser: Lars Damkjær
Massører: Trine Mee Sook, Snebjørk Toft, Fiona Smith
Dato:
 5. november
Tidspunkt: 12.00-13.30
Pris: 500 kr. inkl. te og snacks
Spørgsmål: kontakt@yogavesterbro.dk 

Restorativ workshop

Forberedelse til vinterhi

WORKSHOP

D. 12. november kl. 19-21.30

Restorativ yoga er en meget blid yogaform, hvor fokus ikke nødvendigvis er på at søge det intense stræk, men nærmere opdage værdien i hvile og restitution. Stillingerne bliver tilpasset den enkelte, da vi alle har forskellige kroppe og behov. De blide stræk gør det muligt at ligge i stillingerne længere tid og holdes derfor i ca. 3-15 min.

Ved brug af puder, tæpper og blokke bliver stillingerne støttet og inviterer din krop til at give slip. Den dybe afspænding skaber balance i nervesystemet, hvilket er med til at give bedre søvn, immunforsvar, lavere blodtryk og mere energi. Det er en terapeutisk yogaform, der arbejder med at heale fysiske og mentale ubalancer gennem hvile og ro, hvilket mange mennesker har behov for i en travl hverdag.

Denne aften sætter vi desuden fokus på at bevæge os ind i vinterens mørke på en fredfyldt og overgivende måde. Vi åbner op til taknemmelighed og glæde over det, året har budt os indtil nu af både med- og modgang og tager det med ind i vinteren som næring til krop og sind. Efter workshoppen kan du gå direkte hjem i hi under dynen og nyde nattens søvn.

Alle er velkomne på workshoppen.

Underviser: Friederikke Sofia Krogh
Dato: 
12. november
Tidspunkt: 19.00-21.30
Pris: 250 kr. inkl. te og snacks
Spørgsmål: kontakt@yogavesterbro.dk 

Vejen til nyt liv

Gravidyogaforløb med Illona Marquard

KURSUS

NYT FORLØB: Start d. 17. november kl. 14.30-16.00

Gravidyogaforløbet er tilpasset din gravide krop med henblik på at øge dit fysiske og mentale overskud under graviditeten og fødslen. Gennem bevægelse, yogaflows, åndedrætstræning og meditation arbejder vi med at opbygge styrke, glæde, mentalt fokus og kropsbevidsthed.

Formålet er at lære din gravide krop, dit sind og åndedræt bedre at kende, så der er større basis for en god graviditet og en positiv fødselsoplevelse, hvor du kan stole på din krop og mærke, hvad der er rigtigt for dig og dit barn.

Gravidyogaen er en pause i hverdagen, hvor der er mulighed for at genoplade energien, berolige nervesystemet og forbinde dig med dit barn i maven. Vi udforsker teknikker til at slappe af – hvilket er utrolig vigtigt som gravid i en hektisk moderne verden og ikke mindst under fødslen, hvor vi skal spare på energien mellem veerne.

Illona er uddannet til gravidyogalærer hos Uma Dinsmore-Tuli, som har brugt 20 år på at udvikle feminin og styrkende yoga for kvinder. Illona er mor til Balder, som blev født i sommeren 2016.

På kurset får du:  

  • Yoga, der styrker din gravide krop og forbereder dig fysisk og mentalt til fødslen.
  • Træning af din bækkenbund og indre mavemuskler, som hjælper dig både før under og efter fødslen
  • Bedre kondition og kropsbevidsthed, som giver dokumenteret nemmere fødsel.
  • Forskellige former for meditation, som kan hjælpe dig med at klare de store fysiske og følelsesmæssige forandringer før, under og efter fødslen.
  • Åndedrætstræning som kan bruges til at berolige nervesystemet og håndtere smerte under fødslen
  • Afspænding og pleje af din gravide krop
  • Viden om, hvordan du kan tilpasse en eksisterende yogapraksis til din gravide krop

Tilbagemeldinger fra elever:

“Jeg har virkelig nydt Illonas timer. Hun har en fantastisk energi og lægger niveauet perfekt, så man kan være med, men også bliver udfordret.” – Charlotte

“Jeg vil anbefale forløbet til alle gravid – den bedste måde at træne at komme lidt ned i tempo og være nærværende med det hele” – Matilde

Tilmelding

Gravidyogaforløbet sælges samlet, så du har mulighed for at opbygge viden om bevægelser og åndedræt, som du kan bruge i graviditeten og under fødslen. Hvis der er 1-2 datoer, du ikke kan komme, er du velkommen til at kompensere ved at komme på det næste forløb uden beregning. Dette kan aftales med Illona. Tidligere elever, som allerede kender undervisningen, har mulighed for at købe drop-ind.

Dato: Start 17. november (5 gange)
Nuværende forløb løber frem til 3. november. Tidligere elever kan stadig booke drop ind.
Tidspunkt: Fredage 14.30-16.00
Pris: 600 kr. for alle fem gange
Spørgsmål til forløbet: illona@yogavesterbro.dk / 26 15 76 24
Spørgsmål til booking: kontakt@yogavesterbro.dk 

YIN TREAT
med akupunktur

Styrk din energi til vinteren

SØNDAGSTREAT

D. 19. november kl. 10-13

Vi tager tre timer ud af kalenderen til at komme helt ned i gear og genopfylde kroppens tabte energi. Kroppen taber nemlig energi gennem arbejde, travlhed, bekymring og stress.

Vi vil på dette YIN TREAT arbejde med at styrke vores indre livsenergi (Jing), som vi livet igennem skal forsøge at beskytte så godt som muligt. Det er i følge den kinesiske medicin nemlig vores Jing som bestemmer længden – og den sundhedsmæssige kvalitet – på vores liv.

Jing er en form for energi, vi ikke kan fylde op gennem kost og hvile i sig selv, men som vi kan beskytte gennem visse fysiske og mentale praksisser, som for eksempel yin yoga og kinesiske behandlinger – heriblandt akupunktur.

Dette YIN TREAT vil bestå af en introduktion til dagens tema, to timers blid yin yoga og en dejlig lang savasana, hvor du får en fuld akupunkturbehandling med Sahars helbredende nåle. Akupunkturbehandlingen tager minimum 30 minutter.

Både Trine og Sahar har flere års erfaring indenfor yin yoga, TCM og akupunktur – og vi lover dig at du er i trygge og kærlige hænder. Trine underviser til dagligt Yin Yoga hos Yoga på Vesterbro og Sahar er akupunktør og indehaver af STIKMIG på Nørrebro.

Underviser: Trine Mee Sook
Akupunktør: Sahar Pour
Dato:
 19. november
Tidspunkt: 10.00-13.00
Pris: 600 kr. inkl. te og snacks
Spørgsmål: kontakt@yogavesterbro.dk 

Mantra & meditation

En aften med lyd og stilhed

KIRTAN

D. 19. november kl. 19-21.30

Yoga på Vesterbro inviterer til en aften med Mantra & Meditation i selskab med Line Bangsbo.
Eventet er donationsbaseret, og alle donationer går ubeskåret til DIGNITY, som Yoga på Vesterbro har samarbejdet med i flere sammenhænge for at skabe opmærksomhed omkring deres arbejde med rehabilitering af torturofre.
Læs mere om DIGNITY på deres hjemmeside: dignityinstitute.dk

På denne aften veksler vi mellem lyd og stilhed. Vi synger enkle mantraer på smukke melodier, og mediterer i stilheden mellem sangene. Mantra betyder beskyttelse af sindet, og når vi praktiserer at synge mantraer, er vores tanker opslugt af det at synge sammen i nuet. Kirtan eller bhajan, som det også kaldes, er en glædesfyldt praksis, der minder os om, at der skal være glæde og hengivelse i en spirituel praksis.

Traditionen med at synge og bede kaldes Bhakti yoga, betyder direkte oversat hengivelsens yoga, og vi synger for at praktisere at hengive os til sangen og til øjeblikket. Kirtan er en meditation i bevægelse, vi flyder med sangen der hvor den tager os hen, og rummet vi skaber er fælles.
Alles stemmer er velkomne, uanset om man er trænet sanger eller ej, uanset om det lyder skønt eller ej. Til en kirtan handler det om at skabe et fælles rum, hvor alle deltager og er medskabere af det lydunivers, vi befinder os i. Aftenen igennem vil vi også sidde i stilhed eller kortvarende guidede meditationer.

Du behøver ikke at tilmelde dig på forhånd, men blot dukke op.

Vi glæder os til at synge med jer i en god sags tjeneste ♥

Underviser: Line Bangsbo
Dato:
 19. november
Tidspunkt: 19.00-20.30
Spørgsmål: kontakt@yogavesterbro.dk 

Stilhedsdag

En hel dag offline kun for dig

WORKSHOP

D. 28. januar kl. 10-16

Intentionen med en stilhedsdag er at skrue ned for meget af den “støj”, som vi til daglig omgiver os med, som fx internet, telefon, tv, smalltalk osv., og i stedet dedikere os til træning af nærværet gennem meditativ praksis.

En stilhedsdag inviterer til at give plads til fordybelse og stabilisering af nervesystemet og herfra skabe et fundament for indsigt. Når den udenomsstøj, vi er vant til distraherer os, fjernes, har vi nemmere ved at opdage uudforskede områder, fx det at mærke vores krop. Vores andre sanser intensiveres også, og vi kan opleve dufte, smage og visuelle indtryk med større nærvær.

Stilheden vil også gøre det tydeligere, hvad der trækker os væk fra nuet, og vi vil med større opmærksomhed og bevidsthed kunne arbejde med disse udfordringer. Stilheden kan med andre ord give os en slags opvågnen både til nuet og til egne mønstre og tendenser.

Deltagerne guides i løbet af dagen gennem blid yin og hathayoga, meditationer, afspænding og diverse mindfulness øvelser.

Der serveres en sund frokost, te og snacks.

Underviser: Lars Damkjær
Dato:
 28. januar
Tidspunkt: 10.00-16.00
Pris: 600 kr. inkl. froskost, te og snacks
Spørgsmål: kontakt@yogavesterbro.dk