Vejen til nyt liv

Gravidyogaforløb med Illona Marquard

KURSUS

NYT FORLØB: Start d. 29. september kl. 14.30-16.00

Dette hold tager udgangspunkt i en feminin tilgang til yoga, med henblik på at opbygge din styrke og glæde under graviditeten og inden fødslen. Formålet er at blive stærk og lære din gravide krop, dit sind og dit åndedræt bedre at kende, så der er større basis for en god graviditet og en positiv og styrkende fødselsoplevelse.

Yogaen er tilpasset din gravide krop og giver styrke, energi og kropsbevidsthed gennem hele graviditeten. Den kan samtidig være med til at reducere graviditetsgener og give inspiration til, hvordan du kan bevæge dig både i graviditeten og under fødslen.

På forløbet skaber vi tid og rum til at genoplade energien, balancere nervesystemet, løfte humøret og forbinde os med det voksende liv i maven gennem åndedrætsøvelser, dybdeafspænding, meditation, chanting og bevægelse.

På kurset får du:  

  • Yoga, der styrker din gravide krop og forbereder dig fysisk og mentalt til fødslen.
  • Træning af din bækkenbund og indre mavemuskler, som hjælper dig både før under og efter fødslen
  • Bedre kondition og kropsbevidsthed, som giver dokumenteret nemmere fødsel.
  • Forskellige former for meditation, som kan hjælpe dig med at klare de store fysiske og følelsesmæssige forandringer før, under og efter fødslen.
  • Åndedrætstræning som kan bruges til at berolige nervesystemet og håndtere smerte under fødslen
  • Afspænding og pleje af din gravide krop
  • Viden om, hvordan du kan tilpasse en eksisterende yogapraksis til din gravide krop

Forløbet er for alle gravide, uanset hvor du er i graviditeten, med alle slags kroppe, tilgange og livssituationer. Det kan også være et supplement til yogaudøvere, som ønsker at lære, hvordan de skal modificere deres eksisterende praksis undervejs, for at undgå skader.

Om underviseren

Illona har praktiseret yoga og meditation i flere forskellige afskygninger i mere end 10 år. Hun underviser til daglig i Yoga på Vesterbro og er uddannet til gravidyogalærer hos Uma Dinsmore-Tuli, som har brugt 20 år på at udvikle feminin og styrkende yoga for kvinder. Illona er mor til Balder, som blev født i sommeren 2016.

Tilmelding

Gravidyogaforløbet sælges samlet, så du har mulighed for at opbygge viden om bevægelser og åndedræt, som du kan bruge i graviditeten og under fødslen. Hvis der er 1-2 datoer, du ikke kan komme, er du velkommen til at kompensere ved at komme på det næste forløb uden beregning. Dette kan aftales med Illona. Tidligere elever, som allerede kender undervisningen, har mulighed for at købe drop-ind.

Dato: Start 29. september (5 gange, ikke d. 27/10)
Tidspunkt: Fredage 14.30-16.00
Pris: 600 kr. for alle fem gange
Spørgsmål til forløbet: illona@yogavesterbro.dk / 26 15 76 24
Spørgsmål til booking: kontakt@yogavesterbro.dk 

Autumn Equinox

Forberedelse til efterår og vinter

WORKSHOP

D. 22. september kl. 19-21.30

Efterårsjævndøgnet er den perfekte balance mellem Yin & Yang. Dag og nat er lige lange, og markerer overgangen fra lyset ind i mørket. Vi vil på denne aftenworkshop helt blidt forberede sind og krop på efteråret.

Vi vil lave et høstritual, hvor vi hver især vil “høste” både de gode og udfordrende oplevelser fra foråret og sommeren. Vi vil udvælge de oplevelser, der som en slags åndeligt, følelsesmæssigt og spirituelt lager skal med os videre ind i efteråret og vinteren og som skal nære og varme os i de kolde måneder.

Aftenen, som guides af Trine Mee Sook, byder på meditation, blide og forløsende Yang-flows samt nærende og afspændende Yin yoga.

Medbring kuglepen, notesbog og et par varme strømper og ellers bare kom som du er.

Alle er velkomne.

Underviser: Trine Mee Sook
Dato:
 22. september
Tidspunkt: 19.00-21.30
Pris: 250 kr. inkl. te og snacks
Spørgsmål: kontakt@yogavesterbro.dk 

Udforsk dit potentiale

Meditationsforløb

KURSUS

Torsdage d. 5. – 26. oktober kl. 19.30-21.00

‘Udforsk dit potentiale’ er et forløb, hvor vi kigger på, hvordan meditation kan nære, støtte og inspirere vores hverdag. Vi vil dykke ned i forskellige meditationsteknikker og undersøge hvilken form, der er til gavn for den enkelte og understøtter en fornemmelse af helhed mellem krop, tanker og sind.

Hver session vil inkludere introduktion til en eller flere meditationsteknikker. Vi bruger tiden sammen på at praktisere og der vil også være mulighed for at dele sin oplevelse med gruppen.

Ønsket er, at meditation ikke længere er en ting, vi tror, vi skal mestre. Hensigten er, at meditation og meditativ bevidsthed bliver en naturlig del af livet og kan bidrage med klarhed og glæde til hverdagen og dens aktiviteter.

Alle er velkomne uanset erfaring.

Underviser: Nanna Wagner Nielsen
Dato: 5., 12., 19., og 26. oktober
Tidspunkt: Kl. 19.30-21.00
Pris: 475 kr. for alle fire gange
Spørgsmål: kontakt@yogavesterbro.dk 

YIN TREAT
med massage

SØNDAGS TREAT

D. 8. oktober kl. 10-12.30

Til Yin yoga med massage vil du blive ført ind i den stille og meditative praksis med yin yoga, mens du modtager supplerende stræk og massage af tre uddannede massører.

I Yin yoga holdes passive stillinger i længere tid, for at gøre det muligt for musklerne at blødgøre og skabe frigivelse af energi som ligger dybt inde i bindevævet af rygsøjlen, hofter, ben og skuldre. Massagen og de supplerende stræk understøtter frigivelsen af affaldsstoffer oplagret i kroppen og giver mulighed for at bevæge sig dybere ind i stillingerne.

Dette er en blid og meditativ workshop, som er passende for begyndere til avancerede udøvere.

Der serveres te og snacks efter workshoppen.

Can be taught in English by request.

Underviser: Illona Marquard
Dato:
 8. oktober
Tidspunkt: 10.00-12.30
Pris: 500 kr. inkl. te og snacks
Spørgsmål: kontakt@yogavesterbro.dk 

Mantra & meditation

En aften med lyd og stilhed

KIRTAN

D. 22. oktober kl. 19-21.30

Yoga på Vesterbro inviterer til en aften med Mantra & Meditation i selskab med Line Bangsbo.
Eventet er donationsbaseret, og alle donationer går ubeskåret til DIGNITY, som Yoga på Vesterbro har samarbejdet med i flere sammenhænge for at skabe opmærksomhed omkring deres arbejde med rehabilitering af torturofre.
Læs mere om DIGNITY på deres hjemmeside: dignityinstitute.dk

På denne aften veksler vi mellem lyd og stilhed. Vi synger enkle mantraer på smukke melodier, og mediterer i stilheden mellem sangene. Mantra betyder beskyttelse af sindet, og når vi praktiserer at synge mantraer, er vores tanker opslugt af det at synge sammen i nuet. Kirtan eller bhajan, som det også kaldes, er en glædesfyldt praksis, der minder os om, at der skal være glæde og hengivelse i en spirituel praksis.

Traditionen med at synge og bede kaldes Bhakti yoga, betyder direkte oversat hengivelsens yoga, og vi synger for at praktisere at hengive os til sangen og til øjeblikket. Kirtan er en meditation i bevægelse, vi flyder med sangen der hvor den tager os hen, og rummet vi skaber er fælles.
Alles stemmer er velkomne, uanset om man er trænet sanger eller ej, uanset om det lyder skønt eller ej. Til en kirtan handler det om at skabe et fælles rum, hvor alle deltager og er medskabere af det lydunivers, vi befinder os i. Aftenen igennem vil vi også sidde i stilhed eller kortvarende guidede meditationer.

Du behøver ikke at tilmelde dig på forhånd, men blot dukke op.

Vi glæder os til at synge med jer i en god sags tjeneste ♥

Underviser: Line Bangsbo
Dato:
 22. oktober
Tidspunkt: 19.00-20.30
Spørgsmål: kontakt@yogavesterbro.dk 

Stilhedsdag

En hel dag offline kun for dig

WORKSHOP

D. 28. januar kl. 10-16

Intentionen med en stilhedsdag er at skrue ned for meget af den “støj”, som vi til daglig omgiver os med, som fx internet, telefon, tv, smalltalk osv., og i stedet dedikere os til træning af nærværet gennem meditativ praksis.

En stilhedsdag inviterer til at give plads til fordybelse og stabilisering af nervesystemet og herfra skabe et fundament for indsigt. Når den udenomsstøj, vi er vant til distraherer os, fjernes, har vi nemmere ved at opdage uudforskede områder, fx det at mærke vores krop. Vores andre sanser intensiveres også, og vi kan opleve dufte, smage og visuelle indtryk med større nærvær.

Stilheden vil også gøre det tydeligere, hvad der trækker os væk fra nuet, og vi vil med større opmærksomhed og bevidsthed kunne arbejde med disse udfordringer. Stilheden kan med andre ord give os en slags opvågnen både til nuet og til egne mønstre og tendenser.

Deltagerne guides i løbet af dagen gennem blid yin og hathayoga, meditationer, afspænding og diverse mindfulness øvelser.

Der serveres en sund frokost, te og snacks.

Underviser: Lars Damkjær
Dato:
 28. januar
Tidspunkt: 10.00-16.00
Pris: 600 kr. inkl. froskost, te og snacks
Spørgsmål: kontakt@yogavesterbro.dk