❖
efterUddannelse
Compassion, pain & selfcare
20 timers terapeutisk immersion
med Lars Damkjær, Louise Grønbeck & gæstelærer Catrine Rose Lange
Torsdag d. 26.3 – søndag d. 29.3 2020
Yoga bliver ofte formidlet som wellness, men for at en yogapraksis reelt skal give grundlag for transformation forudsætter det, at vi som undervisere har modet og fagligheden til at berøre livets kompleksitet.
På dette 3-dages mini-retreat vil du lære om og få inspiration til at tematisere ud fra eksistentielle menneskelige vilkår. Dette kan være i din profession som yogalærer på forløb, workshops eller åbne hold eller i dit arbejde med mennesker i det hele taget.
Lær bl.a. om:
- Compassion begrebet i den buddhistiske psykologi.
- Compassion som en integreret del af rollen som underviser.
- Metta meditation – forskning, didaktik og metode.
- Fascia, smerte & MFR.
- Hands-on og smertelindring i undervisningssammenhæng.
- Skyggesider – som udviklingsværktøj til selfcare.
Det er ikke et krav, at du har fulgt vores Yinmind grunduddannelse, og du behøver ikke at være uddannet yogalærer, blot du har anden relevant baggrund. Det vil dog være en forudsætning, at du har et dybere kendskab til yoga og mindfulness gennem egenerfaring og –praksis.
Dag 1: Compassion
Compassion handler om at kultivere varme, åbenhed og forståelse overfor for både sig selv og andre. Begrebet stammer fra Buddhismen, men er i dag via forskning på Stanford University og i samarbejde med den tidligere munk Thupten Jinpa blevet en etableret og anerkendt psykologisk træningsform samlet i det 8-ugers forløb CTT – Compassion cultivating training.
Compassion handler om at kunne genkende sig selv i andre og have et dybfølt ønske eller en motivation for at lindre denne lidelse.
Denne forståelse for andres smerte og samhørighedsfølelse kan være med til at fjerne selvfiksering og selvoptagethed og kobles til ikke-selviske handlinger til gavn for andre og for fællesskabet. Netop handlingsaspektet gør, at compassion ikke kan oversættes til medfølelse, selvom disse begrebet er tæt beslægtede.
Mindfulness er en væsentlig komponent af compassion praksis og meditation.
En anden essentiel del af compassion er, at du ikke tager andres smerte/lidelse på dig og dermed formår at passe på dig selv i arbejdet med andre mennesker. Det er bl.a. dette element vi vil dykke ned i ift. rollen som underviser samt undersøge, hvordan vi kan gennem vores undervisning kan udbrede denne læring.
Dag 2: Pain
Igennem yoga og meditation kan vi løsrive os fra den modstand vi ofte møder smerte og ubehag med. Vi arbejder direkte med nervesystemet for at slippe kroniske myofasciale spændinger, kronisk og følelsesmæssig smerte og optimere den retrokausale kommunikation.
Kronisk smerte udløser ændringer i hjernestrukturer, der er knyttet til depression, angst og nedsat kognitiv funktion. Ny forskning viser, at praktisering af yoga & meditation har den modsatte effekt på hjernen og kan lindre kroniske smerter.
Når vi håndterer følelsesmæssig smerte, er en rent mental eller intellektuel tilgang normalt ikke nok. Selvom vores sind kan prøve at tænke vej ud af smerte, kan det hurtigt blive forvirret eller fanget i gentagne tankemønstre, der faktisk forstærker vores følelsesmæssige uro.
Når vi inviterer vores krop og sind til at være en del af helingsprocessen, kan transformation imidlertid udfolde sig.
Ligesom ændringer af tankemønstre kan påvirke kroppen, kan ændringer af kroppens holdning påvirke sindet og lette følelsesmæssig stagnation. Når vi udvider vores bevægelsesområde, ændrer vi de kropslige mønstre, der holder den følelsesmæssige smerte.
Dag 3: Selfcare:
Selfcare handler ikke kun om at implementere gode vaner i sit liv, men også om forvalte sin energi og sine ressourcer. At kunne dette forudsætter mod, selvtillid og selvværd til at stå ved sig selv.
På denne dag vil vi gennem en personlig udviklingsproces kaste lys på personlige mønstre og skyggesider, der påvirker os professionelt og som mennesker.
Skyggearbejde, som stammer fra den jungianske psykologi, tager afsæt i en forståelse af, at vi alle indeholder alt, dvs. iboende i os lever potentielt set alle egenskaber. Afhængigt af, hvad vi udsættes for i livet, er der egenskaber, der gemmes væk, og andre, der udleves.
Ved at anerkende og opdage de egenskaber, vi skammer os over, fornægter eller har modstand imod i os selv og andre, kan vi udvikle vores rummelighed, accept og dybere forståelse af os selv og andre.
I forhold til arbejdet som underviser kan disse indsigter være meget givende i forhold til at forstå, hvilke egenskaber vi også kunne have gavn af at integrere og på den måde blive mere frie og hele.
Undervisere:
Louise Grønbeck & Lars Damkjær
Louise & Lars har samarbejdet siden 2011 med en fælles vision om at bringe tempoet ned og nærværet tilbage i os selv og vores relationer.
De har sammen udviklet Yinmind uddannelsen, faciliteret yoga, mindfulness og meditations retreats i Marokko og Samsø siden 2013.
PRISER :
• Enkeltværelse: 7.500,-
• Dobbeltværelse: 6.500,-
• Trepersonersværelse: 6.000,-
• Firepersonersværelse: 5.000,-
Priserne dækker: Undervisning, overnatning og fuld forplejning.
Priserne dækker ikke transport til retreatet.
Tilmelding:
Ved tilmelding skal du sende os en mail til kontakt@yogavesterbro.dk om dine ønsker for indlogering.
DEPOSITUM:
2.500 kr. betales ved tilmelding og refunderes ikke. Det resterende beløb betales senest 1. marts 2020.
RABAT :
Earlybird : Tilmeld dig inden 20. januar 2020 og spar 400 kr på ovenstående priser.
Abonnement hos Yoga Vesterbro : Spar 400 kr. på ovenstående priser (gælder ikke ved earlybird)
Til- & frameldingsbetingelser :
Plads på uddannelsen er først endelig sikret ved indbetaling af depositum på 2.500 kr. Dette beløb er ikke refunderbart.
Ved eventuel afmelding inden to måneder før start tilbagebetales det fulde kursusgebyr fratrukket depositum.
Ved eventuel afmelding efter to måneder før start, refunderes kursusgebyret ikke.
sted:
Uddannelsen afholdes som retreat på Mellemrummet på Samsø.
Læs mere om stedet på www.mellem-rummet.dk
Der plads til max 25 deltagere.
Transport:
Du skal selv stå for at købe transport til Samsø, fx:
- Tog til Kalundborg tur/retur
- Færge Kalundborg/Ballen (Samsø) tur/retur
Der er indkvartering fra kl. 11 torsdag d. 26. marts. Undervisning starter kl. 14
Udtjekning er kl. 14. søndag d. 29. marts.
Spørgsmål:
Har du spørgsmål vedr. deltagelse eller andet praktisk, er du altid velkommen til at kontakte os via. denne mail: